Soini Tallinnas: põgenikehulga üle peaks saama iga ELi riik ise otsustada

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus ja Soome välisminister Timo Soini eile Tallinnas välisministeeriumis.
Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus ja Soome välisminister Timo Soini eile Tallinnas välisministeeriumis. Foto: Eero Vabamägi

«Põgenike puhul oleme Soomes väga tugevalt sel arvamusel, et see peaks olema Euroopa Liidu liikmesriikide endi otsustada, mitte ei toimu asjad nii, et keegi dikteerib,» sõnas täna Tallinnas visiidil viibinud Soome välisminister Timo Soini.

Soini sõnas täna välisministeeriumis koos Eesti välisministri Keit Pentus-Rosimannusega antud ühisel pressikonverentsil, et põgenikeprobleemi lahendamise puhul on Soome jaoks tegu väga põhimõttelise küsimusega. «Iga üksik riik peaks saama ise otsustada,» ütles Soini ja lisas, et ei piisa vaid tagajärgedega tegelemisest, vaid tegeleda tuleks probleemi põhjustega.

«Lahendus ei ole immigrante lennukile kuhjata ja meie riikidesse saata, kuid me ei saa ka lubada, et tuhat inimest ühel päeval upub,» ütles Soini ja lisas, et EL peab tegelema põgenikeprobleemi puhul tegelema inimsmuugeldamise küsimusega. 

Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus ütles, et olukorda Euroopa lõunaosas on väga keeruline ning suurema löögi alla sattunud riike tuleb kindlasti aidata. «ELi tugevus peitub ühtsuses ning me ei soovi põgenikeprobleemi puhul kindlasti kõrvalvaatajaks jääda,» sõnas Pentus-Rosimannus.

Pentus-Rosimannuse sõnul tegeletakse Eestis praegu aktiivselt sellega, et välja selgitada, kui palju riik suudab pagulasi vastu võtta.

Soome välisminister Timo Soini Tallinnas kohtumas Eesti väliministri Keit Pentus-Rosimannusega. Fotod: Eero Vabamägi
Soome välisminister Timo Soini Tallinnas kohtumas Eesti väliministri Keit Pentus-Rosimannusega. Fotod: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamaegi/
Foto: Eero Vabamaegi/
Foto: Eero Vabamaegi/
Foto: Eero Vabamaegi/
Foto: Eero Vabamaegi/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles