Obama kantseleiülem astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahm Emanuel
Rahm Emanuel Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama nimetas eile Valge Maja uueks kantseleiülemaks avalikkusele vähetuntud Pete Rouse'i. Senine tippnõunik Rahm Emanuel astus tagasi, et kandideerida Chicago linnapeaks.

64-aastane Rouse jääb kantseleiülema ametikohale esialgu mõneks kuuks. Valge Maja koosseisus on pärast 2. novembri vahevalimisi oodata mitmeid muudatusi, kuna kaks aastat hommikust õhtuni tööd rüganud nõunikud asuvad traditsiooniliselt just siis uusi väljakutseid otsima, kirjutas Reuters.

Kongressi uus koosseis tõotab Obama jaoks kujuneda senisest märksa vaenulikumaks, sest demokraatidel on oht minetada ülekaal nii esindajatekojas kui senatis. See omakorda mõjutab presidendi meeskonna valikut.

Emanuel aitas Obamal Kongressis läbi suruda 814 miljardi dollari suurust majanduse ergutamise paketti ja tervishoiureformi. Suure tõenäosusega kandideerib ta oma kodulinnas Chicagos tuleva aasta mais vabanevale meeri kohale.

Rouse on üks presidendi pikaaegsematest abidest, töötades tema alluvuses juba ajal, mil Obama oli senaator. Varem oli Rouse demokraadist senaator Tom Daschle'i kantseleiülem, teenides oma mõjuvõimu eest hüüdnime «101. senaator».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles