Afganistani korruptsioonitõrjeamet osutab valitsuse onupojapoliitikale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani tüdruk, kelle näole on joonistatud Afganistani rahvuslippu värvid.
Afgaani tüdruk, kelle näole on joonistatud Afganistani rahvuslippu värvid. Foto: SCANPIX

Afganistani sõltumatu korruptsioonitõrjekomitee hoiatas kolmapäeval, et onupojapoliitika etendab välisministeeriumis diplomaadi ametikoha saamisel otsustavat rolli.

Komitee ettekandes öeldakse, et diplomaatilistele ametikohtadele määratakse inimesi onupojapoliitika ja patronaaži alusel, mitte teenete ja võimete põhjal, mis on vastuolus põhiseaduse sättega, et kõik Afganistani kodanikud on võrdsed.

Afganistani ametnikud ja teised võimule lähedased isikud eelistavad võtta tööle oma sugulasi, ütles komitee tegevdirektor Ahmad Rashed Behroz.

Ta tõi näite juhtumist, kus möödunud aastal kuulutati välisministeeriumi ametikohtadele konkurss ning katsed läbinud 48 kandidaadist ükski ei osutunud valituks. Koha said inimesed, kes katseid üldse ei teinudki.

Raportis nimetatakse 23 välisministeeriumi töötajat, kel on lähisugulased endiste või praeguste parlamendiliikmete, ministrite või teiste ministeeriumiametnike hulgas.

«Selline tava teeb tõsist muret,» Behroz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles