Saakašvili: Gruusia valitsus ei püsi 2016. aasta valimisteni ametis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili
Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili Foto: SCANPIX

Endine Gruusia president Mihheil Saakašvili väljendas kolmapäeval veendumust, et tema kodumaa praegused võimud ei püsi ametis 2016. aasta parlamendivalimisteni.

«Gruusias võivad sündmused kiiresti areneda ja praegune valitsus ei pruugi 2016. aasta parlamendivalimisteni vastu pidada. Kellelgi ei tarvitse kahelda, et ma ilmun Gruusiasse just sel hetkel, kui gruusia rahvas mind vajab,» kuulutas ta.

«Ma jään alati Gruusia saatuse eest vastutama, sest mina ja mu sõbrad oleme selle riigi rajajad.»

Odessa oblasti kuberneriks määratud Saakašvili põikles kõrvale vastusest küsimusele, kas ta lahkub erakonna Ühtne Rahvuslik Liikumine esimehe kohalt, kuna Ukraina kodanikuna ei ole tal lubatud Gruusia poliitikas osaleda.

«Minu formaalsel positsioonil parteis ei ole mingit tähtsust. Kui minu juhiroll erakonnas on vastuolus seadustega ja kui võimud sellekohaseid meetmeid rakendavad, ei muuda see midagi. Gruusias ei teki niisama uusi poliitilisi liidreid. Gruusial on valida, kas Vene oligarh (endine peaminister Bidzina Ivanišvili või mina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles