Valgevene tugevdab kontrolli piiril Ukrainaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene eriüksuslased
Valgevene eriüksuslased Foto: SCANPIX

Valgevene kavatseb tugevdada piirikontrolli riigi lõunaosas piiril Ukrainaga, teatas kaitseministeerium kolmapäeval veebilehel.

Ministeeriumi teatel saadetakse kaks üksust mööda Bresti-Gomeli maanteed lõunasse ning antakse riikliku piirikaitsekomitee käsutusse eesmärgiga kaitsta riigipiiri lõunaosa.

Jelski linnas moodustati territoriaalkaitse ja laskurkompanii peastaap, lisati teates. Üksustesse kutsutakse reserviste, kes teevad koos territoriaalüksustega läbi õppused.

«Hiljem toimuvad peastaabi õppused koos Gomeli piirkonna territoriaalkaitseüksustega, et territoriaalkaitsevägede tegevust harjutada.»

Territoriaalkaitse peaülesanneteks on võtmerajatiste julgeoleku tagamine, lahinguülesannete täitmine koostöös relvajõududega, vastuseismine sabotööride üksustele ja ebaseaduslikele relvarühmitusteke ning osavõtt Valgevene piirilõikude valvamisest.

Valgevene alustas territoriaalkaitsesüsteemi rajamist 2001. aastal.

«Viimaste aastate rahvusvahelised arengud on tõestanud tollaste otsuste õigsust,» teatas kaitseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles