Interpol on tuvastanud 4000 pühasõdalastega liitunud välisvõitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühasõdalased Süürias Liibanoni piiri lähedal
Pühasõdalased Süürias Liibanoni piiri lähedal Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline politseiorganisatsioon Interpol teatas kolmapäeval, et on tuvastanud rohkem kui 4000 välisvõitlejat, kes on peamiselt Süürias ja Iraagis liitunud pühasõdalastega.

«2014. aasta septembris oli Interpoli poolt terroristide ridades tuvastatud vähem kui 900 välisvõitlejat. Täna ehk vähem kui aasta möödudes on meie andmebaasis rohkem kui 4000 inimese isikuandmed, kes on konfliktitsoonides pühasõdalastega liitunud,» ütles Barcelonas viibiv Interpoli juht Jurgen Stock.

Stocki sõnul on vaja, et riigid tõhustaksid infovahetust organisatsioonidega nagu Interpol, omavahelist infovahetust ja andmetele ligipääsu, kui nad tahavad vähendada inimeste voolu džihadistide ridadesse.

«Me peame meeles hoidma, et praegu on informatsiooni liikumine üle riigipiiride palju aeglasem, kui terroristidel kulub aega võitlejate värbamiseks ja nende konfliktitsooni sõitmiseks,» tõdes Stock.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles