Kreeka pole endiselt nõus laenuandjate mõne nõudega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (vasakul) kohtumas Brüsselis Euroopa Komisjoni juhi Jean-Claude Junckeriga.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras (vasakul) kohtumas Brüsselis Euroopa Komisjoni juhi Jean-Claude Junckeriga. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Alexis Tsipras ütles ööl vastu tänast, et riik tõrjub endiselt laenuandjate mõningaid nõudmisi hoolimata konstruktiivsetest arengutest Brüsseli kõnelustel.

«On punkte, mida pole kõneluste alusena esialgu isegi puudutatud. Läbirääkimised jätkuvad lähipäevil,» märkis Tsipras.

Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem oli veidi enne seda samuti kinnitanud, et Tsiprase kohtumine Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga möödus edukalt ja edasised kõnelused jätkuvad lähipäevil.

Ateena peab raskeid läbirääkimisi rahvusvaheliste kreeditoridega 7,2 miljardi euro suuruse rahaeralduse saamise üle.

Kreeka seisab alates 5. juunist silmitsi võlgade tagasimaksmise karmide kohustustega ning tema partnerite seas eurotsoonis kasvab rahulolematus reformidega viivitamise üle.

Djisselbloem arvas veel teisipäeval, et Kreeka ja rahvusvaheliste laenuandjate vahelistel kõnelustel pole tehtud piisavalt edusamme.

Kreeka peab juunis IMFile juunis tasuma kokku 1,6 miljardit eurot, millest esimene 300- miljoniline osamakse tuleb teha homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles