Itaalia politsei pidas kinni 44 Rooma prügimaffiaga seotud inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maffiajõugu juht Massimo Carminati (pildil)ja veel 36 kahtlusalust peeti kinni juba detsembris.
Maffiajõugu juht Massimo Carminati (pildil)ja veel 36 kahtlusalust peeti kinni juba detsembris. Foto: SCANPIX

Itaalia politsei pidas täna kinni 44 inimest, keda süüdistatakse koostöös mõjuvõimsa ühesilmse maffiapealikuga, kes on haaranud enda kätte Rooma avalike tööde lepinguid paljudes valdkondades alates jäätmekäitlusest parkide hoolduseni.

Kinni võeti kohalikke poliitikuid nii parem- kui vasaktiivalt, teiste hulgas ekspeaminister Silvio Berlusconi erakonna Forza Italia kohaliku volikogu liige Luca Gramazio, keda süüdistatakse korrumpeerunud ärimeeste ja maffia vahemehena tegutsemises.

Juurdlus, mida juhib maffiavastane politsei, keskendub veel 21 kahtlusalusele, kelle ettevõtted ja bürood neljapäeval läbi otsiti.

Maffiajõugu juht Massimo Carminati ja veel 36 kahtlusalust peeti kinni juba detsembris. Nende hulgas oli ka üks endine Rooma linnapea.

Politsei kahtlustab maffiat lisaks linnavõimude pakutavate lepingute endale sahkerdamisele ka asüülitaotlejate ja äsjasaabunud põgenike majutamiseks loodud keskustest raha riisumises.

Maffia hankis korruptsiooni ja kokkumängu kasutades endale arvukalt lepinguid ja rahastusi Lazio maakonnalt, Rooma linnalt ja nendega seotud ettevõtetelt, ütles politsei avalduses.

Maffia käes on nii Rooma jäätmekäitlus ja prügilad, parkide hooldamine, jalgrattateed ja päästetööd loodusõnnetuste korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles