Iraagi väed luhtasid ISISe enesetapurünnakud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Iraagi julgeolekujõud kasutasid tankitõrjerakette enesetapuründajate sõidukite vastu, mis plaaniti lõhata sõjaväebaaside juures, teatas armee neljapäeval.

Äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) ründas Fallujah' lähistel asuvaid sõjaväebaase kokku kuue sõidukiga, sealjuures lõhkeainelastis buldooseriga, ütles valitsusvägede kolonel.

Rünnakud löödi tagasi Vene tankitõrjerakettidega Kornet. USA on lubanud valitsusvägedele saata lisaks umbes 2000 tankitõrjesüsteemi.

Kolmapäeval korraldas USA juhitud koalitsioon õhurünnaku ISISe autopommivabriku vastu, teatasid Iraagi ametnikud. Rünnakus riigi põhjaosas Hawijah' linna sissesõidu lähistel sai surma palju islamiste ning väidetavalt ka tsiviilisikuid.

Õhurünnak tabas hoonekompleksi, kus pühasõdalased kohandasid erinevaid sõidukeid autopommideks. 

Islamiriik vallutas eelmisel suvel suured alad Iraagi viies põhja- ja kirdeprovintsis.

Valitsusvägedel ja šiiitide omakaitseüksustel on õnnestunud sel aastal USA juhitava koalitsiooni õhurünnakute ja Iraani toetusel pühasõdalastelt arvestatav territoorium tagasi vallutada. Eksdiktaator Saddam Husseini sünnilinn Tikrit langes 1. aprillil.

Suurimaid edusamme on tehtud Diyala ja Salaheddini provintsides pealinnast Bagdadist põhjas.

Mai keskpaigas tabas koalitsiooni tõsine tagasilöök, kui rühmitus vallutas Anbari provintsi pealinna Ramadi, mida Iraagi väed olid üle aasta ISISe ägedatele rünnakutele vaatamata enda käes hoidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles