Berliin väljendas suurt muret Ukraina vägivalla üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistide võitleja
Separatistide võitleja Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier väljendas neljapäeval suurt muret Ukraina relvarahu tõsiste rikkumiste suhtes, hoiatades olukorra sõjalise eskaleerumise eest.

Olukord Ida-Ukrainas tuleb kiiresti kontrolli alla saada, sõnas Steinmeier Berliinis kohtumisel oma Ukraina kolleegi Pavlo Klimkiniga.

Ukraina kaitseministeerium teatas kolmapäeval separatistide rünnakust, milles väidetavalt kasutati ka tanke ja suurtükke. Pealetungiga üritati Kiievi sõnul hõivata valitsusvägede positsioone Donetskis Marjinka küla lähistel.

Ukraina idaosas viimase ööpäeva jooksul toimunud kokkupõrgetes hukkus vähemalt 24 inimest, selgus Kiievi ja mässuliste avaldatud andmeist neljapäeval.

«Relvarahu on habras ning selle rikkumisega võib kaasneda olukorra sõjaline eskaleerumine,» ütles Saksa välisminister.

Ukraina, Venemaa, Prantsusmaa ja Saksamaa jõudsid 12. veebruaril Ukraina relvarahuleppeni, mille rakendamiseks võttis nn Ukraina kontaktgrupp - Venemaa, Ukraina, OSCE ja Ukraina venemeelsed separatistid - vastu meetmete paketi. Lepe tugines varasematele septembris Minskis sõlmitud lepetele.

Klimkin süüdistas Minski lepete rikkumises venemeelseid separatiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles