Euroopa Rahvapartei rõõmustas Läti parempoolsete võidu puhul

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilfried Martens.
Wilfried Martens. Foto: SCANPIX

Euroopa parempoolseid ja paremtsentristlikke erakondi ühendava Euroopa Rahvapartei (EPP) esimees Wilfried Martens õnnitles Läti peaministrit Valdis Dombrovskist valimisõvidu puhul.

«Dombrovskise juhitud Ühtsuse valimsbloki võit tähendab juba teist Euroopa Rahvapartei liikme võitu Euroopas vähem kui kahe nädala jooksul,» kinnitas Martens, pidades eelmise võidu all silmas Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldti juhitud moderaatide valimisvõitu.

Ühtsuse valimisblokki kuuluvad erakonnad Uus Aeg ja Kodanike Liit on EPP liikmespareid.

«Õnnitlen peaminister Dombrovskist võiduka kampaania puhul. Tema kaine, otsustav ja efektiivne tegelemine majanduskriisiga sai Läti valijailt tunnustuse ning andis talle ühtlasi mandaadi jätkamiseks,» rõhutas Martens.

Tema sõnul näitasid nii Rootsi kui Läti valimised, et vaid paremtsentristlik EPP poliitika suudab praeguse majandus- ja finantskriisiga toime tulla.

Euroopa Rahvaparteisse kuulub 73 liikmeserakonda 39 Euroopa riigist. Partei liikmeserakondade esindajad on hetkel kõigi Euroopa Liidu institutsioonide eesotsas – Jose Manuel Barroso on Euroopa Komisjoni president, Herman van Rompuy on Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja ning Jerzy Buzek on Euroopa Parlamendi president.

15 euroliidu ja 5 liitu mittekuuluva Euroopa riigi riigipead ja valitsusjuhid on Rahvapartei liikmed, samuti on Rahvaparteil suurim fraktsioon europarlamendis ning erakonna esindajatele kuulub 13 Euroopa Komisjoni volinikukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles