Porošenko hoiatab: armee olgu valmis täiemõõdulise invasiooni jaoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina president Petro Porošenko pani relvavägedele südamele olla valmis suuremahulise Venemaa sissetungi puhuks.

«Sõjavägi peab olema valmis Donbassis paikneva vaenlase värskeks pealetungiks, nagu ta peab valmistuma ka täiemõõduliseks sissetungiks kogu Ukraina-Venemaa piiri ulatuses. Me peame olema tõeliselt valmis,» rõhutas Porošenko neljapäeval parlamendi ees esinedes.

President lisas, et tema hinnangul viibib Ida-Ukrainas mässuliste kontrollitaval territooriumil juba praegu 9000 Vene sõjaväelast. Oht, et nende toetatud separatistid lähitulevikus pealetungi alustavad, on tema sõnul «kolossaalne».

Kolmapäeval hukkus lahingutegevuses kummagi vaenupoole andmetel vähemalt 26 inimest, millele lisandus mitu tosinat haavatuid. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE vaatlejad Donetskis raporteerisid päev varem, et rindejoone suunas suundus arvukalt soomusmasinaid ning kahurikõminat ja raketituld võis kuulda juba alates kella poole viiest hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles