Puškov: Venemaa ei taotle G8 taastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov.
Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Juhtivate tööstusriikide ühendus G7 ei ole praeguses olukorras Venemaa jaoks nii paeluv, kui Lääs endale ette kujutab, ütles Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov reedel.

«Minu arvates liialdavad lääne liidrid praeguse G7 kütkestavusega Venemaa jaoks,» lausus Puškov Interfaxile.

«Arvestades tohutuid lahkhelisid, suutmatust kokku leppida meie varasemates kontaktides ja USA avameelsust Venemaa isoleerimisele suunatud poliitika suhtes, ei ole selles organisatsioonis osalemine minu arvates praegu Venemaa jaoks päevakorras.»

Puškovi avaldus on vastuseks Kanada peaministri Stephen Harperi, Saksa kantsleri Angela Merkeli ning teiste lääneriikide juhtide seisukohale, et Venemaa naasmine G7 liikmete hulka ei ole praeguses olukorras võimalik.

«Tähtis on see, et Venemaa ei algata G8 formaadi taastamist; seda küsimust arutab ainult Lääs,» rõhutas Puškov. «Venemaa ei ole sellest formaadist lahkunud; nemad olid need, kes keeldusid selles meiega suhtlemast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles