Pakistani koolitüdruku ründajad mõisteti tegelikult õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malala Yousafzai.
Malala Yousafzai. Foto: SCANPIX

Kaheksa meest kümnest, kes pandi aprillis tulnud andmetel Pakistani koolitüdruku Malala Yousafzai tapmise katse eest vangi, mõisteti hoopis õigeks, ütlesid ametnikud reedel.

Tütarlaste hariduse eest võitlevat Malalat püüdsid 2012. aasta oktoobris tappa Talibani võitlejad, kes tungisid koolibussi ja tulistasid teda pähe. Veel kaks last sai rünnakus haavata.

Tänavu aprillis teatasid õigus- ja julgeolekuametnikud, et kohus mõistis 10 meest rünnaku eest eluks ajaks vangi. Õigust mõisteti Malala kodulinnas Mingoras, mis asub Pakistani loodeosas Swati provintsis.

Kahtlusalused võeti kinni armeeoperatsiooni käigus ja kohtuprotsessi hoiti lõpptulemuse selgumiseni saladuses. Ajakirjanikke istungitele ei lubatud.

Nüüd ütles Swati politseiülem Salim Khan Marwat, et vastupidiselt varasematele teadetele mõistis terrorivastane kohus kaheksa kahtlusalust õigeks.

«Kaks neist mõisteti eluks ajaks vangi, ülejäänud kaheksa mõisteti õigeks,» ütles ta AFP-le.

«Ma ei tea, kus need kaheksa inimest praegu on – kas sõjaväe vahi all või vabastatud.»

Teateid kahtlusaluste vabastamisest kinnitasid ka teised Pakistani ametiisikud, nende hulgas Malakandi piirkonna politseiülema asetäitja Azad Khan, kelle sõnul peeti kohut sõjaväe järelevalve all.

Väidetavalt ei olnud meeste süüdimõistmiseks piisavalt tõendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles