USA suursaadik NATOs külastab Lätit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA NATO suursaadik Douglas Lute.
USA NATO suursaadik Douglas Lute. Foto: SCANPIX

USA suursaadik NATO juures Douglas E. Lute külastab 10. juunil Lätit seoses õppusega Saber Strike 2015, ütles Läti välisministeerium BNS-ile.

Suursaadik kohtub välis- ja kaitseministeeriumi riigisekretäri ning Läti kaitsejõudude juhiga ja külastab Ādaži sõjaväebaasi.

Saber Strike on iga-aastane rahvusvaheline õppus Baltimaades ja Poolas, mida USAREUR korraldab sel aastal juba viiendat korda.

1.-19. juunini kestvad õppused toimuvad kahes etapis ja sellest võtab kokku osa umbes 6000 sõdurit 13 NATO liikmesmaast. Lisaks väliõppustele korraldatakse brigaadi staabiõppused arvutimatketega. Õppuste eesmärk on arendada ja tõhustada koostööd sõjaliste operatsioonide planeerimisel ja läbiviimisel. Õppustel osalevad Abramsi tankid ja pommitajad B-52.

Õppustega püütakse rahustada Venemaa naabreid, keda Ukraina kriis on muutnud närviliseks. NATO on turvanud alates 2004. aastast kolme Balti riigi õhuruumi. Mais esitasid Baltimaad ametliku taotluse NATO alaliste vägede paigutamiseks oma riikidesse heidutuseks Venemaa vastu.

Douglas E. Lute on olnud USA NATO suursaadik alates 2013. aastast. Enne seda töötas ta Valges Majas esmalt president George W. Bushi rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitjana Iraagi ja Afganistani asjus, hiljem presidendi abina Afganistani, Pakistani ja India küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles