Saudi Araabia tulistas alla Jeemeni sisside raketi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiitidest Huthi mässuliste toetajad Jeemeni pealinnas Sanaas meeleavaldusel protestimas Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöökide vastu.
Šiiitidest Huthi mässuliste toetajad Jeemeni pealinnas Sanaas meeleavaldusel protestimas Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöökide vastu. Foto: MOHAMMED HUWAIS/AFP

Saudi Araabia tulistas alla oma territooriumile tulistatud Jeemeni šiiamässuliste Scud-raketi, teatas täna saudide riiklik uudisteagentuur.

Raketi tulistas alla riigi edelaosas paikneva Hamis Mushaiti linna lähedale paigutatud raketitõrjekompleks Patriot. Saudi Araabia süüdistas raketi väljatulistamises huthi mässulisi ja nendega liidus olevaid Jeemeni ekspresidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalseid vägesid. 

Raketitõrjekompleks Patriot. Foto: Scanpix
Raketitõrjekompleks Patriot. Foto: Scanpix Foto: JACK GUEZ/AFP

Saudide teatel ründasid samad väed eile mitmeid nende positsioone ning piiril toimunud lahinguis said surma neli Saudi Araabia sõdurit ja mitmed Jeemeni mässulised.  

Piiril on toimunud ka varem kokkupõrkeid ning mässulised on tulistanud Saudide positsioone ja tapnud selle käigus ka nende sõdureid, ent varem on toimunud vaid üks selline suur maalahing. Saudide teatel püüdsid mässulised üle piiri tungida, ent nad löödi tagasi.

Aden piirkonnas, kus Saudide juhtiav koalitsioon tihedalt õhulööke annab, on ainuüksi neljapäevast saadik hukkunud vähemalt 21 inimest.  

Saudi Araabia juhib koalitsiooni, mis alustas eksiilis viibiva president Abed Rabbo Mansour Hadi toetuseks 26. märtsil sisside vastu õhurünnakuid.

Huthid on sealjuures nõustunud osalema Genfis toimuvatel rahuläbirääkimistel. Kohtumise korraldab 14. juunil ÜRO ja selle eesmärgiks on lõpetada nädalaid kestnud sõda, kus on hukkunud juba üle 2000 inimese.

Jeemeni humanitaarkriis on ÜRO kinnitusel täiesti katastroofiline, abi vajab 80 protsenti rahvastikust ehk 20 miljonit tsiviilisikut. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles