Pildid ja video: Ukraina esimesel geiparaadil ründasid marurahvuslased politseinikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsi vastu protestima tulnud marurahvuslased ründasid nii paraadil osalejaid kui politseinikke.
Marsi vastu protestima tulnud marurahvuslased ründasid nii paraadil osalejaid kui politseinikke. Foto: SCANPIX

Kiievis toimus täna Ukraina esimene geiparaad, kus vähemuste kaitsjate ja marurahvuslaste vahel puhkenud kaklustes sai viga vähemalt seitse meeleavaldajat, viis korrakaitsjat ja üks Paremsektori liige.

Turvalisuse tagamiseks kestis paraad vaid 20 minutit ja osalejaid kaitses mõlemalt küljelt sadu politseinikke. Puhkesid siiski mitmed kähmlused ja marurahvuslased ründasid ka politseinikke ning paraadil osalejaid loobiti suitsupommidega.

Võimud vahistasid üle 20 korrarikkuja. 

Foto: GENYA SAVILOV/AFP

Marurahvusliku Paremsektori liikmed ähvardasid meeleavalduse eel protestiaktsiooni takistada, sellegipoolest osales üritusel, mille asukoht avalikustati vaid paar tundi varem, sadakond aktivisti.

Marurahvuslased loopisid marsil osalejate pihta suitsupomme ja lasid pipragaasi. Foto: Scanpix
Marurahvuslased loopisid marsil osalejate pihta suitsupomme ja lasid pipragaasi. Foto: Scanpix Foto: VOLODYMYR SHUVAYEV/AFP

Ürituse toimumisele olid vastu ka mitmed Ukraina poliitikud, Kiievi linnapea Vitali Klitško kutsus korraldajaid üles marssi ära jätma, et hoiduda võimalikest vastasseisudest pealinnas.

Ukraina president Petro Porošenko kommenteeris ürituse eel, et seda ei tohiks ära jätta. Ta ütles, et ei kavatse sellel isiklikult küll osaleda, ent seesuguse marsi korraldamine on iga Ukraina kodaniku õigus.

Foto: VOLODYMYR SHUVAYEV/AFP

Üritus, mis kandis nime «Võrdsuse marss» korraldati Kiievi põhjaosas Dnipri kaldal ning see oli alles teine seksuaalvähemuste meeleavaldus Ukrainas.

Foto: STRINGER/REUTERS

Parlamendisaadiku Serhi Leštšenko teatel vahistati 25 – 30 radikaali. Ta kiitis ka politseid hea töö eest, sest suudeti ära hoida võimalikud suuremad kokkupõrked äärmuslaste ja seksuaalvähemuste kaitsjate vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles