Piltuudis: Kuidas näevad G7 liidrid välja Saksa rahvarõivastes?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad G7 riikide liidrite kostüümides: (vasakult) Itaalia peaminister Matteo Renzi, Jaapani peaminister Shinzo Abe, Prantsusmaa president Francois Hollande, Saksamaa kantsler Angela Merkel, USA president Barack Obama, Briti peaminister Minister David Cameron ja Kanada peaminister Stephen Harper.
Protestijad G7 riikide liidrite kostüümides: (vasakult) Itaalia peaminister Matteo Renzi, Jaapani peaminister Shinzo Abe, Prantsusmaa president Francois Hollande, Saksamaa kantsler Angela Merkel, USA president Barack Obama, Briti peaminister Minister David Cameron ja Kanada peaminister Stephen Harper. Foto: SCANPIX

Tuhanded meeleavaldajad tulid täna tänavatele Saksamaal Garmisch-Partenkircheni kuurortlinnas, kus 7.-8. juunini toimub maailma seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) tippkohtumine. Seitse meeleavaldajat olid kehastunud G7 riikide juhtideks toimumispaigale kohases rõivastuses.

Protestijad nõudsid G7 riikide tegutsemist muu hulgas kliimamuutuse, vaesuse ja globaliseerumise küsimustes.

Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Meeleavaldused on siiani möödunud rahulikult, ütles politsei pressiesindaja Hans-Peter Kammerer. Üritusele oodatakse umbes 8000 inimest, lisas ta.

Protestijate pressiesindaja Simon Ernsti sõnul soovivad linna kogunenud inimesed näidata oma raevu G7 liikmesriikide juhtide suunal. Esindaja nimetas neid pankurite ja korporatsioonide käsilasteks.

Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

G7-sse kuuluvad Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan ja USA. Ühendusse kuulus varem ka Venemaa ning siis oli tegemist G8-ga. Moskva heideti ühendusest välja pärast Krimmi annekteerimist eelmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles