Pakistanis sai USA droonirünnakus surma seitse mässulist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon
USA droon Foto: SCANPIX

Pakistani rahutul hõimualal sai laupäeval USA droonirünnakus surma seitse mässulist, ütlesid julgeolekuametnikud.

Rünnak leidis aset Põhja-Waziristanis Shawali piirkonnas, kus Pakistani sõjavägi on võidelnud islamiliikumisega Taliban ja terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud mässulistega.

«Droonirünnakus hukkus vähemalt seitse mässulist,» ütles kõrge julgeolekuametnik AFP-le.

Peshawaris asuv teine julgeolekuallikas kinnitas rünnakut ja ohvrite arvu.

«Hoonekompleksis oli käimas oluline mässuliste kohtumine, kui USA droonilt tulistatud rakett seda tabas,»  ütles kohalik luureametnik.

Luureametnike sõnul olid tapetud Haqqani võrgustiku liikmed, keda seostatakse ka Talibaniga. Võrgustiku sõdalased ründavad reeglina üle piiri Afganistanis asuvaid välisriikide vägesid.

Põhja-Waziristan on üks seitsmest Pakistani poolautonoomsest hõimualast, mis piirneb Afganistaniga. See on alates 2000. aastate algusest Talibani ja Al-Qaeda mässuliste tugipunkt.

Pakistani sõjavägi alustas eelmise aasta juunis kauaoodatud operatsiooni mässuliste baaside vastu Põhja-Waziristanis, mil Talibani verine rünnak Karachi lennujaamale nurjas rahukõnelused.

Sõjavägi on pealetungi hoogustanud pärast Talibani terrorirünnakut Peshawaris mullu detsembris, milles hukkus 153 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles