New Yorgi osariigis toimus enneolematu vanglapõgenemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Matt (vasakul) ja David Sweat
Richard Matt (vasakul) ja David Sweat Foto: twitter

New Yorgi osariigi suurimast kõrge turvalisusega vanglast põgenes kaks süüdimõistetud mõrvarit, kes olid tööriistade abil seinast läbi murdnud ja seejärel lahkunud tunnelite kaudu.

48-aastane Richard Matt ja 34-aastane David Sweat pääsesid Dannemora vanglast välja reede öö ja laupäeva varahommiku vahel. Võimude teatel avastasid nad juhtunu hommikuse kontrolli ajal.  

Dannemora vangla. Fotod: Scanpix
Dannemora vangla. Fotod: Scanpix Foto: Gabe Dickens/AP
Dannemora vangla.
Dannemora vangla. Foto: Gabe Dickens/AP

Väidetavalt jätsid mehed maha kirja tekstiga: «Have a Nice Day!» (Kena päeva!)»

New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo teatas Twitteri vahendusel, et läbis ka ise vangide põgenemistee. Ka postitas oma käigust pilte.

Põgenejad olid Cuomo teatel varem puurinud läbi seinad ja torud ning jätnud enda vooditesse dressipluusidest ja muudest riideesemetest kokku keeratud kaltsunukud.

1845. aastal avatud vangla kõrge turvalisusega osast pole varem Cuomo sõnul keegi välja murda suutnud.  

«Need kaks on ohtlikud tegelased, üks mõisteti süüd šerifi tapmises,» ütles Cuomo. «Nendega ei tasu jamada». Matt kandis vanglakaristust aga inimröövis ja oma ohvri surnuks peksmises.

Matti ja Sweati on tagasi otsima asunud üle 200 politseiniku, operatsiooni on kaasatud ka märulipolitsei ja politseihelikopterid.

Foto: Gabe Dickens/AP
Foto: Gabe Dickens/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles