Sõjakolde argipäev: galerii nädalavahetusest Donetski oblastis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõige intensiivsem tulevahetus toimub Ukraina terroritõrjeoperatsiooni pressikeskuse teatel jätkuvalt Donetski suunal ning tulekolleteks on Horlivka, Donetski lennujaama ümbrus, Marjinka ning Hranitne.

Donbassis sõjalise operatsiooni tsoonis sai viimase ööpäeva jooksul viga kaheksa Ukraina sõdurit, ütles täna presidendiameti pressiesindaja Oleksandr Motuzjanik.

Tema sõnul jätkavad separatistid Minski lepete rikkumist, kasutades raskerelvi Ukraina sõjaväe positsioonide vastu. «Ebaseaduslikud armeeformeeringud kasutasid ööpäeva jooksul miinipildujaid viis korda, suurtükke üheksa korda ning mitmelasulisi raketiheitjaid Grad viis korda Hranitne piirkonnas.»

Viimase 24 tunni jooksul registreeriti Donetski ja Luagnski oblastites vaenlase droonide lend 38 korral, lausus Motuzjanik.

Galeriis mainitud paigad leiab kaardilt, mis näitab Ukraina julgeolekuolukorda tänase seisuga. 

Foto: mediarnbro.org

Ukraina terrorismivastase operatsiooni pressikeskuse teatel pommitasid niinimetatud separatistid selle nädala alguses Marjinka küla kokku 15 tundi ning jätsid sellest järele ainult varemed. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissiooni teatel vaibusid Marjinka küla lähistel puhkenud lahingud kolmapäeva õhtuks.

OSCE teatel kasutati seal raskerelvastust alates 2. juuni pärastlõunast kuni 3. juuni pärastlõunani. Tulevahetus oli väga intensiivne ning vaatlejate sõnul tehti sadu laske. Õhtuks olid lahingud vaibunud ning vaatlejad kutsusid osapooli üles raskerelvastust tagasi tõmbama.

Pealetungiga üritati Kiievi sõnul hõivata valitsusvägede positsioone.

Video purustustest Marjinka külas:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles