Merkel ja Obama: sanktsioonid jäägu jõusse Minski lepete täitmiseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Angela Merkel Baierimaal.
Barack Obama ja Angela Merkel Baierimaal. Foto: Matthias Schrader/AP

USA president Barack Obama ja Saksa kantsler Angela Merkel ütlesid täna, et Lääne sanktsioonid Venemaa vastu peavad jääma jõusse kuni Venemaa täidab Ukraina relvarahuleppeid.

«Kaks liidrit arutasid Ukrainas jätkuvat kriisi ning jõudsid üksmeelele, et sanktsioonide kestvus tuleb selgelt siduda Minski lepete täieliku Venemaa-poolse täitmise ja Ukraina suveräänsuse austamisega,» teatas Valge Maja avalduses.

Baieri liidumaal peetava kahepäevase G7 tippkohtumise peateemad on Kreeka võlakriis ja Ukraina konflikt.

G7-sse kuuluvad Suurbritannia, Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapan ja USA. Ühendusse kuulus varem ka Venemaa ning siis oli tegemist G8-ga. Moskva heideti ühendusest välja pärast Krimmi annekteerimist eelmise aasta märtsis.

Lääs on kehtestanud Venemaale Krimmi annekteerimise, Ida-Ukrainas separatistliku konflikti õhutamise ja selles osalemise eest sanktsioonid. Venemaa on vastanud toidukaupade impordikeeluga Euroopa Liidu liikmesriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles