Kiiev: OSCE vaatlejad sattusid Ukrainas Štšastja linnas mürsutule alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad inspekteerimas Donetski lennujaama, millest on alles vaid varemed.
OSCE vaatlejad inspekteerimas Donetski lennujaama, millest on alles vaid varemed. Foto: SCANPIX

OSCE ja relvarahu Ühise Kontrolli- ja Koordinatsioonikeskuse (JCCC) liikmed sattusid pühapäeval Ukraina Luganski oblastis Štšastja linnas suurtükitule alla, teatas Kiiev.

«Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni ja Kontrolli- ja Koordinatsioonikeskuse liikmed sattusid 82-millimeetriste miinipildujate tule alla Ukraina sõjaväe positsioonide juures Severski Donetsi jõe silla lähistel ajal, mil nad tegid fotosid ja mõõtsid mürsulehtreid,» teatas Ukraina sõjalise operatsiooni pressikeskus.

Interfaxile ei ole teistest allikatest vaatlejate tule alla sattumise kohta infot laekunud.

Pressikeskuse teatel tulistati mürsud Vesela Hora külast, mis on isehakanud Donetski rahvavabariigi võitlejate käes ning mürsud langesid 200 meetri kaugusele vaatlejatest.

OSCE vaatlejad lahkusid mürsurünnaku alguse järel sündmuskohalt. Keegi viga ei saanud, samuti jäid terveks vaatlusmissiooni sõidukid.

Ukraina idaosas kehtib alates 12. veebruarist ametlikult relvarahu, mille järgimist vaatleb OSCE erivaatlusmissioon. JCCC on praktiline formaat, mille kaudu üritavad konfliktipooled relvarahu jõustamiseks praktilisi samme astuda.

Relvarahurikkumised Donbassis on viimasel ajal sagenenud. Eelmisel nädalal peeti ägedaid lahinguid Marjinka küla pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles