Itaalia põhjamaakonnad keelduvad uusi immigrante vastu võtmast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigrandid paadiga merel
Immigrandid paadiga merel Foto: SCANPIX

Itaalia põhjapoolsete maakondade võimud reageerisid ligi 4000 uue migrandi Itaaliasse saabumisele pühapäeval lubadusega keelduda nende vastuvõtmisest.

Nädalavahetuse jooksul on Vahemerelt päästetud vähemalt 4000 Liibüast Euroopa poole teele asunud migranti. Sellega tõuseb tänavu Itaaliasse jõudnud migrantide arv üle 50 000.

Kõik päästetud paigutatakse lähipäevil Itaalia Sitsiilia saare sadamasse või mujale Lõuna-Itaaliasse.

Sel aastal on Vahemerd ületades surma saanud ligi 1800 inimest.

Lombardia maakonna president Roberto Maroni lubas kirjutada esmaspäeval maakonna linnapeadele ja prefektidele ning manitseda neid mitte vastu võtma rohkem keskvalitsuse poolt jaotatud «illegaalseid immigrante».

Maroni lisas, et korraldusest keelduvaid omavalitsusi ootab ilmajäämine maakonna rahalisest toetusest.

Liguuria maakonna äsjavalitud president Giovanni Toti avaldas Maroni plaanile toetust. «Olen selle juba välja öelnud. Me ei võta rohkem immigrante vastu ning Lombardia, Veneto ja Valle d'Aosta teevad sama,» lausus Toti.

Veneto parempoolne president Luca Zaia ütles, et maakond on nagu «plahvatuse veerel». «Sotsiaalsed pinged on hullumeelsed,» sõnas ta.

Itaalia varjupaigakeskused on migrantide tulva tõttu suure surve all. Üle riigi on hetkel varjupaigakeskustesse paigutatud ligi 80 000 asüülitaotlejat.

Alpides asub väike Valle d'Aosta maakond on keeldunud sobivate rajatiste nappuse tõttu uusi immigrante vastu võtmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles