Põhja-Korea korraldab Kimi poja auks suure paraadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea kesktelevisiooni videokaader Kim Jong-unist (ees keskel) hiljutisel Tööliste Partei kongressil.
Põhja-Korea kesktelevisiooni videokaader Kim Jong-unist (ees keskel) hiljutisel Tööliste Partei kongressil. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea korraldab sel nädalal suurejoonelise sõjaväeparaadi ja -õppuse, et tähistada võimuerakonna aastapäeva ja riigipea Kim Jong-ili noorima poja tõusu tema troonipärijaks, teatas täna Lõuna-Korea kaitseminister.

Kim Tae-Youngi sõnul kuulutati Kim Jong-un sisuliselt oma põdura isa ametijärglaseks möödunudnädalasel Tööliste Partei kongressil Pyongyangis. Noorem Kim asub nüüd kooskõlas oma rolliga täitma avalikke kohustusi, ütles minister parlamendile.

Souli sõnul kasutab Pyongyang sel pühapäeval peetavat võimuerakonna asutamise 65. aastapäeva just Jong-uni esiletõusu tähistamiseks. Usutavasti 27-aastane võimupärija tehti eelmisel nädalal neljatärnikindraliks ja määrati tööliste parteis kõrgetele ametikohtadele. Ühtlasi avaldati esmakordselt tema foto, vahendas AFP.

Minister Kimi väitel osaleb pühapäevasel paraadil umbes 15 000 sõjaväelast.

Samuti valmistab armee ette suurt õppust, millest võtavad osa suurtükivägi, hävituslennukid ja sõjalaevad. See võib aset leida juba enne pühapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles