Belgia vahistas haarangutes 16 tšetšeeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Belgia politsei vahistas esmaspäeval Tšetšeeni äärmusrühmituste vastu korraldatud haarangutes 16 inimest, kellest osa kahtlustatakse osalemises Süüria konfliktis, teatas Belgia prokuratuur.

«Uurimine puudutab religioosset pühasõdalust tšetšeenide kogukonnas,» märkis prokuratuur.

Haarangud toimusid üheaegselt, kuna «kaks äärmuslikku salafistlikku tšetšeenide rühmitust on omavahel seotud,» lisas prokuratuur, kelle andmetel on mitu vahistatut olnud «aktiivselt tegevad Süürias ning võtnud arvatavasti osa ka sõjategevusest».

Haarangud viidi läbi Oostendes, Bredenes, Antwerpenis, Jabbekes, Louvainis ja Namuris.

Prokuratuur algatas Tšetšeeni džihadistlike rühmituste suhtes uurimise veebruaris, kui politseile laekus info, mille kohaselt üks Oostendes elanud isik võis saada Süürias võideldes haavata ning naasis Belgiasse ravile.

Belgia peaminister Charles Michel tunnustas politsei ja kohtute tegevust ning lubas, et Belgia demokraatias «ei ole kohta inimestele, kes kujutavad endast reaalset ohtu meie kodanikele».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles