Põhja-Itaalia ei taha endale rohkem immigrante

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Itaalia valitsus üritas esmaspäeval kutsuda korrale riigi võimsaid põhjapiirkondi, mis keeldusid otsesõnu rohkem sisserändajaid vastu võtmast.

Lombardia maakonna president Roberto Maroni välistas esmaspäeval uute pagulaste vastuvõtmise ning ähvardas vähendada nende linnade regionaalrahastust, kes seda siiski teevad. Tema pöördumisele avaldasid toetust ka teised põhjaalad.

Itaalia siseminister Angelino Alfano nimetas põhjapiirkondade käitumist «sügavalt ebaõiglaseks», kuna see seab riigi vaesema lõunaosa veelgi suurema pinge alla.

Nördimust väljendas ka peaminister Matteo Renzi, kes ütles, et tal on «raske rääkida immigratsioonist ja taotleda Euroopa Liidu kaasamist, kui Itaalias endas väidavad mõned piirkonnad, et neid probleem ei puuduta».

«Hetkel tuleb probleeme lahendada tegude, mitte kisaga,» ütles Renzi. Ta kutsus EL-i võtma vastu rohkem põgenikke, kuna maikuine plaan 24 000 pagulase Itaaliast mujale Euroopasse ümberasustamiseks ei ole tema sõnul piisav.

Itaalia varjupaigakeskused on migrantide tulva tõttu suure surve all. Üle riigi on hetkel keskustesse paigutatud ligi 80 000 asüülitaotlejat.

Nädalavahetusel toimetati Itaalia rannikule üle 4000 Vahemerelt päästetud migrandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles