Leedu: me ei soovi Venemaaga vastasseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius. Foto: AP/Scanpix

Leedu ei soovi Venemaaga vastasseisu, kuid Moskva peab lepetest kinni pidama, ütles esmaspäeval Leedu välisminister Linas Linkevičius.

«Oleme viimased, kes soovivad vastasseisu. Me tahame normaalseid suhteid, sest Venemaa on meie naaber ning meist oleks hullumeelsus soovida temaga konflikti. Kuid naasmine normaalsete suhete juurde on seotud teatud tingimuste täitmisega,» ütles minister, kelle sõnul rahvusvaheline üldsus esitas Moskvale tingimused juba pärast 2008. aasta Gruusia sõda.

Linkevičius lisas, et Gruusia sõja järel oli rahvusvahelise kogukonna reaktsioon Venemaa käitumisele resoluutne, kuid see hajus juba mõne kuu pärast.

«Möödus kaks kuud ja rahvusvaheline üldsus jätkas normaalseid suhteid Venemaaga. Võin sellest teha järelduse, et Venemaa võttis sellest õppust ja järeldas, et talle on säärased sammud lubatud,» ütles välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles