Pildid ja video: Kiievi lähistel põlev kütusehoidla ähvardab laskemoonaladu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina pealinna Kiievi lähedal kütusehoidlas puhkenud suurpõleng ähvardab levida naabruses asuvatesse laskemoonaladudesse.

 

Богдан Кутєпов про гасіння пожежі на нафтобазі

Posted by hromadske.tv on Tuesday, 9 June 2015

Siseminister Arsen Avakov teatas suhtlusvõrgustikus Twitter, et hoidlas kärgatas täna ka võimas plahvatus. 

«Plahvatus Vassõlkivi juures. Hiiglaslik. Hukkusid tuletõrjujad. Eriolukordade teenistus paneb mängu kõik, mis on. Häire on antud rahvuskaardile. Töötame,» kirjutas Avakov.

Hiljem teatati, et haiglasse on toimetatud kokku 11 kannatanut, kellest üks suri, ning kolme tuletõrjujaga puudub side. Eriolukordade ministeerium teatas varem viie kannatanud haiglasse toimetamisest.

Pragustel andmetel põleb 16 naftamahutit, millest kaheksa on 900-kuupmeetrised ja kaheksa 50-kuupmeetrised. Üks 900-kuupmeetrine mahuti on kustutatud.

Eriolukordade teenistuse Kiievi peavalitsuse ülema kohusetäitja Valeri Borõsi sõnul kahtlustatakse, et terveid mahuteid põlevasse baasi enam jäänud pole.

Põleva baasi kõrval on aga veel teinegi sarnane -  ettevõtte KLO naftatoodete baas, mida püütakse tule eest kaitsta. 

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksandr Turtšõnovi sõnul tehti kütusemahutite läheduses pakneva sõjaväebaasi arsenali evakueerimisega algust juba eile õhtul.

Turtšõnov ütles ka, et seadus keelab rajada väeosade ja laskemoonaladude lähedusse kütusehoidlaid, mistõttu alustati kriminaalmenetlust selgitamaks, kelle loal naftabaas sinna üldse tekkis.

Foto: SCANPIX

Eile õhtul Kiievi lähistel kütusehoidla ühe mahuti süttimisega alguse saanud tulekahju paisus tänaseks hommikuks suurpõlenguks.

Inimesed on hädapiirkonnast evakueeritud.

Kustutustöödesse on kaasatud 308 inimest ja 32 tehnikaühikut. Foto: Scanpix
Kustutustöödesse on kaasatud 308 inimest ja 32 tehnikaühikut. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kiievist vaadatuna paistab põlengupaiga kohal suur must suitsusammas. Foto: Scanpix
Kiievist vaadatuna paistab põlengupaiga kohal suur must suitsusammas. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles