Jatsenjuk: Ukraina vajab kaitserelvastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk.
Arseni Jatsenjuk. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk rõhutab, et ainsaks variandiks pingeolukorra deeskaleerimiseks riigi idaosas on Minski kokkulepped, kuid nende edukaks elluviimiseks vajab Ukraina tugevat armeed.

«Selleks, et teha see otsus reaalseks ja täita Minski kokkulepped, peame me diplomaatilisi jõupingutusi tugevdama tugeva Ukraina armeega,» ütles valitsusjuht Washingtoni-visiidi käigus CNNile antud usutluses.

Jatsenjuk tervitas USA valitsuse otsust saata Ukrainasse tehnilist abi elektrooniliste seadmete kujul ning sõjaväeinstruktoreid rahvuskaartlastele täiendõpet tegema.

«Kuid me vajame rohkem, ennekõike kaitserelvastust, et Venemaad peatada,» rõhutas Jatsenjuk.

Tema sõnul varustab Venemaa mässulisi sadade tankide ja moodsate suurtükkidega. «Ukraina territooriumil asub üle 10 000 Vene sõjaväelase. 30 000 terroristi juhitakse Venemaalt, neid on välja õpetanud Venemaa julgeolekuteenistus ja armee,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles