Kahtlustus: Vene islamistid häkkisid prantsuse telekanali kodulehele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali Facebooki leht küberrünnaku hetkel.
Telekanali Facebooki leht küberrünnaku hetkel. Foto: AP/Scanpix

Prantsuse politsei usub, et kohalikule telekanalile TV5 Monde korraldatud küberrünnakute taga seisavad Venemaal baseeruvad häkkerid. 

Aprillikuus tungisid kanali kodulehele kurjategijad, kes postitasid sinna islamistlikku propagandat. Ründajad esindasid endi sõnul terrorirühmitist Islamiriik ehk ISIS.

Uurijate sõnul keskenduvad nad süüdlaste otsinguil Venemaal loodud grupile nimega APT28, mis on varem võtnud sihikule ka NATOsse kuuluvate riikide, Ukraina aktivistide ja Vene teisitimõtlejate arvutisüsteeme.

Telekanali Facebooki lehel ilmus hoiatus, mis soovitas prantsuse vägedel Lähis-Idas toimuvast eemale hoida. Samuti postitasid kutsumata külalised pilte isikudokumentidest, mis kuuluvad väidete järgi terrorivastases operatsioonis osalevate prantsuse sõdurite sugulastele.

TV5 Monde oli sunnitud rünnaku tagajärjel paiskama eetrisse juba eelsalvestatud programmi ja nimetas toimunut televisiooni ajaloo jooksul esmakordseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles