HS: Soome rannikult leiti kolm tundmatut veealust kaablit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Helsingile ja Espoole ning Läänemerele.
Vaade Helsingile ja Espoole ning Läänemerele. Foto: Wikimedia Commons

Läänemeres Soome majandustsoonis leiti kolm veealust kaablit, mille omaniku osas ei ole selgust, kirjutas täna ajaleht Helsingin Sanomat.

Kaks kaablit on allveelaevade asukoha kindlaks määramiseks kasutatavat hüdrograafiakaablit ja kolmas ilmselt sidekaabel.

Tundmatud kaablid avastati Soomest Saksamaale kavandatava uue andmesidekaabli Sea Lion marsruudi uurimisel. Kaabel peaks paika saama järgmise aasta kevadel.

Planeeritava Sea Lioni teekonnal on Soome majandustsoonis olemas juba mitmeid kaableid, viis neist on ehitada lasknud Soome relvajõud sõjaliseks kasutamiseks ning nende täpne asukoht on salastatud. Küll on Soome kaitseministeerium andnud Sea Lioni marsruudile oma heakskiidu, kirjutas Rootsikeelne Soome ajaleht Vasabladet.

Soome kaitsejõudude kommunikatsioonijuht Mika Kalliomaa ütles eile õhtul, et tal pole leitud tundmatute kaablite kohta mingit infot.

Kaablitest andis teada seda marsruuti uurinud kompanii Cinia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles