Läti kaitseväe juht: sissetung Ādaži baasi turvameetmeid ei muuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseväe ülem kindralleitnant Raimonds Graube.
Läti kaitseväe ülem kindralleitnant Raimonds Graube. Foto: Wikipedia

Riia lähedal asuva Ādaži sõjaväebaasi julgeolekut ei ole kavas kahe Vene kodaniku sissetungi tõttu suurendada, ütles Läti kaitseväe ülem kindralleitnant Raimonds Graube täna ajakirjanikele.

«Turvamehed tegid oma tööd väga professionaalselt. Inimesed peeti kinni kohe, kui nad olid üle tara roninud. mina ei näe siin mingeid probleeme. Niisugused väiksed vahejuhtumid ei peaks nii palju tähelepanu pälvima. Julgeoleku suurendamiseks ei ole vajadust,» ütles ta.

Kaitseminister Raimonds Vējonis ütles, et ametkonnad töötavad seesuguste juhtumite edasiseks ärahoidmiseks.

Tema sõnul võib juhtum olla seotud infosõjaga Läti relvajõudude ja NATO maine kahjustamiseks.

Ādaži valve võttis eile kell 11.40 kinni kaks inimest, kes olid tulnud baasi territooriumile nõutava loata. Sissetungijad tabati tara lähedal, millest nad olid redeliga üle roninud.

Meestel oli kaasas väike Vene lipp ja lendlehed ingliskeelse tekstiga. Kumbagi ei jõudnud nad kasutada.

Kinnipeetud osutusid Vene kodanikeks ja nad anti üle õiguskaitseorganitele.

Ādaži sõjaväebaasis käivad rahvusvahelised õppused Saber Strike, millest võtab osa üle 6000 sõjaväelase Lätist, Leedust, Eestist, Kanadast, Taanist, Soomest, Norrast, Poolast, Portugalist, Sloveeniast, Suurbritanniast ja USA-st. Õppused viiakse läbi 8.-19. juunini Balti riikides ja Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles