Poola peaminister esitab uued ministrid ja spiikri järgmisel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaali tõttu tagasi astuma sunnitud Radoslaw Sikorski.
Skandaali tõttu tagasi astuma sunnitud Radoslaw Sikorski. Foto: SCANPIX

Poola peaminister Ewa Kopacz ütles täna, et esitab järgmisel nädalal asendajad kolme tagasiastunud ministri ja parlamendispiikri kohale.

Kopacz teatas eile spiiker Radoslaw Sikorski, rahandusminister Włodzimierz Karpinski, tervishoiuminister Bartosz Arłukowiczi ja spordiminister Andrzej Biernati tagasiastumisest seoses skandaaliga, mis puudutab restoranivestluste salajasi salvestisti aastatest 2013-2014.

Veel lahkuvad ametist kolm aseministrit, eriteenistuste koordinaator ning peaministri nõunike meeskonna juht.

Kopacz ütles täna, et on juba jõudnud äratundmisele, kes vahetab Sikorski ja ministrid välja.

Poola ajakiri Wprost avaldas mullu juunis salajase salvestise, milles keskpanga juht väidetavalt sõlmis siseministriga kokkuleppe toetada valitsuse majanduspoliitikat, kui rahandusminister peab tagasi astuma.

Ajakiri avaldas hiljem veel mitme vestluse sisu. Ühes neist nimetas Poola tolleaegne välisminister Sikorski Poola ja USA suhteid väärtusetuteks ning kritiseeris Briti peaministrit David Cameroni, kes olevad Euroopa Liidu asjades ebakompetentne.

Jutuajamised olevat toimunud mitmes Varssavi restoranis pooleteise aasta jooksul.

Pealtkuulamine viis süüdistuste esitamiseni restoranide juhtide ja ettekandjate vastu, sotsiaalmeedias nimetati skandaali Waitergate'iks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles