Colombia vasaksissid tapsid kolm politseiametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol plakat, millel seisab «Aitab FARCist»
Fotol plakat, millel seisab «Aitab FARCist» Foto: SCANPIX

Vasaksissid rühmitusest Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) tapsid neljapäeval riigi edelaosas kolm politseiametnikku, teatasid võimuesindajad.

Võimude teatel ründasid vasaksissid Cauca ümbruses käsigranaatide ja -relvadega politseipatrulli ning tapsid kolm korrakaitsjat.

Samal ajal leidis Caquetas aset terrorirünnak elektrijaamale, mille tagajärjel jäi piirkonnas umbes 470 000 inimest vooluta.

President Juan Manuel Santos nimetas rünnakuid «mõistetamatuteks terroritegudeks» ja mõistis need karmilt hukka.

Valitsus ja sissirühmitus FARC peavad alates 2012. aasta novembrist Kuuba pealinnas kõnelusi alates 1964. aastast kestnud konflikti lõpetamiseks. Konflikt on alates selle puhkemisest nõudnud 220 000 inimese elu ning sundinud rohkem kui viit miljonit inimest kodudest põgenema.

2012. aasta novembris alanud rahukõnelused on viinud mitme ajutise kokkuleppeni erinevates valdkondades, kuid mitte veel lõpliku rahuleppeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles