Rootsi lennufirmale tegi pommiähvarduse varem lennuki kaaperdanud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi lennukid.
SASi lennukid. Foto: SCANPIX

Lennufirma SAS lennukile tegi sel nädalal pommiähvarduse mees, kes kaaperdas 1993. aastal Venemaal reisilennuki, kirjutas täna ajaleht Aftonbladet.

Kolmapäeva õhtul tühistati Rootsi pealinnast Stockholmist Helsingisse suunduma pidanud lennureis, sest Arlanda lennuväljalt startima pidanud lennukile tehti Soomest pommiähvardus. Soome politsei kinnitas siis, et Helsingi-Vantaa lennujaamas võeti kinni mees, keda kahtlustatakse aluseta ohuteate edastamises.

Aftonbladeti andmetel ähvardas sama mees 1993. aastal käsigranaatidega Peterburist õhku tõusnud reisilennuki meeskonda ja sundis õhusõiduki maanduma Stockholmis Arlanda lennuväljal.

Ajalehe informatsiooni kohaselt tegi seesama mees alusetu pommiähvarduse ka eelmisel aastal, mille tõttu reisilennuk oli sunnitud maanduma Göteborgis Landvetteri lennuväljal.

Aftonbladeti andmetel on kahtlusalune umbes 50-aastane Venemaa kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles