Läti rahandusminister: kuulujuttudel valitsuse lagunemisest puudub alus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rahandusminister Jānis Reirs.
Läti rahandusminister Jānis Reirs. Foto: SCANPIX

Kuulujutud Läti valitsuse lagunemisest eeloleval sügisel on alusetud, ütles rahandusminister Jānis Reirs täna telekanali LNT hommikuprogrammis.

«Praegu on huvitav olukord, mil ringleb kuulujutte valitsuse võimalikust lagunemisest sügisel. Ma ei ole suutnud nende kuulujuttude päritolu kindlaks teha. Need on alusetud,» sõnas Reirs.

Rahandusminister on enda sõnul arutanud selliseid kuulujutte peaminister Laimdota Straujumaga, kes on samuti öelnud, et valitsuse lagunemist ei ole põhjust oodata.

Võimuliidu juhterakonna Ühtsus liider Solvita Āboltiņa on seevastu öelnud, et Läti võib saada sügisel uue valitsuse.

Valitsuskoalitsiooni kuuluva Rahvuslaste Ühenduse parlamendisaadik Imants Parādnieks ei välistanud BNS-iga vesteldes võimalikke muudatusi valitsuse koosseisus. «Praegu puuduvad selleks alused, ent õhkkond on küllaltki veider.»

Mitu poliitikut on mitteametlikult BNS-ile öelnud, et läbirääkimised Läti järgmise, Ühtsuse juhitava valitsuse moodustamiseks juba käivad ning Āboltiņa võib Straujuma peaministritoolil välja vahetada.

Mitme allika sõnul võib uues valitsuses tugevneda võimuliidu kolmanda osapoole Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) positsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles