Putin: Venemaa on kaasaegne, avatud ja sõltumatu riik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin andis täna Venemaa päeva puhul üle autasusid.
Vladimir Putin andis täna Venemaa päeva puhul üle autasusid. Foto: SCANPIX

Vene rahvas on viimased 25 aastat säilitanud truuduse oma juurtele ja isamaale, ja keegi ei ole suutnud Venemaad ümber kujundada, ütles täna president Vladimir Putin.

«12. juuni on Venemaa ajaloos kahtlemata pöördeline kuupäev, sest sel päeval 25. aastat tagasi võeti vastu iseseisvusdeklaratsioon, mis andis stardi drastilistele muudatustele riigis. Need mõjutasid kõiki elusfääre: poliitilist ja riiklikku süsteemi, majandust ja ühiskonda,» ütles Putin Kremlis Venemaa päeva puhul autasusid üle andes.

«Venemaa ei ole neid raskeid aegu mitte ainult väärikalt üle elanud, vaid meie riigil on kulunud kõigest veerand sajandit, et saavutada edukas läbimurre demokraatias ja turumajanduses ning rajada kaasaegne, avatud ja sõltumatu riik.»

Vene kodanike praegused põlvkonnad on suutnud Vene riikluse olemust ja vaimset vundamenti kindlustada, lisas ta.

«Me oleme suutnud säilitada oma rahva unikaalse etnilise mitmekesisuse ja ajaloolise ühtsuse, sajanditevanused traditsioonid, ustavuse isamaale ning valmisoleku kaitsta tema vabadust, sõltumatust ja huve.»

Patriotismi juured on vene inimestes nii sügaval, et mitte kellelgi ei ole õnnestunud Venemaad ümber kodeerida ja kellegi teise formaadis ümber kujundada, ega suuda seda ka tulevikus, rõhutas Putin.

12. juuni on Venemaal rahvuspüha alates 1992. aastast. Sel päeval 1990. aastal võttis Vene NFSV Rahvasaadikute Kongress vastu deklaratsiooni Vene NFSV riikliku suveräänsuse kohta. Aasta hiljem valiti samal päeval Vene Föderatsiooni esimeseks presidendiks Boriss Jeltsin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles