Meditsiiniametnikud: MERSi epideemiat ei tule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja Lõuna-Korea ametnikud välistasid laupäeval Lähis-Ida koroonaviiruse (MERS) epideemia puhkemise, hoolimata kokku 14 surmajuhtumist ning 12 uuest nakatumisest laupäeval.

Pole mingeid tõendeid, et viirus aktiivselt leviks, teatasid meditsiinieksperdid pressikonverentsil. Lõuna-Koreas on MERS liikunud ainult haiglates patsientide vahel, arstide seas ning patsiente külastanud lähedastele.

Eksperdid teatasid, et üldiselt haigus inimeselt inimesele kergelt ei levi. Viiruse leviku põhjuseks toodi haiglate ülerahvastatud ooteruumid ning arvukad külalised.

Kokku on Lõuna-Koreas diagnoositud MERS tänase seisuga 140 patsiendil.

Tegemist on MERS-i suurima puhanguga väljaspool Saudi Araabiat, kus on alates 2012. aastast nakatunud üle 950 inimese. Seekordse nakkuspuhangu algallikas on Lähis-Idas käinud Lõuna-Korea ärimees.

MERS põhjustab palavikku, hingamisprobleeme, kopsupõletikku ja neerupuudulikkust. See kuulub koroonaviiruste perekonda, kuhu liigituvad ka tavalised külmetushaigused ja SARS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles