Ukraina konsulaat Rostovis peatas rünnaku järel ajutiselt töö

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ukraina konsulaat Venemaal Doni äärses Rostovis sattus ööl vastu laupäeva rünnaku alla ning peatas ajutiselt kodanike teenindamise, ütles konsulaarametnik raadiojaamale Russian News Service.

«Konsulaadile on tekitatud tõsist kahju. See seab küsimärgi alla meie võime pakkuda külastajatele teenuseid. Me oleme piiri lähedal asuv konsulaat ning meil käib suur arv Ukraina kodanikke, eriti aladelt, kus käib vaenutegevus,» sõnas ametnik.

Tema sõnul ähvardab konsulaati praegu oht, et see ei ole suuteline mõnda aega uksi avama ning aitama Venemaal elavaid ukrainlasi, kes vajavad abi.

Ukraina konsulaati Rostovis loobiti ööl vastu laupäeva kivide ja munadega.

Konsulaadi esindaja sõnul «astutakse järgmised sammud kooskõlas 1963. aasta Viini konsulaarsuhete konventsiooni ja rahvusvahelise praktikaga».

Rostovi politsei on alustanud Ukraina konsulaadi ees aset leidnud vahejuhtumi suhtes uurimist.

Ukraina välisministeerium teatas laupäeval, et nõuab rünnaku eest Venemaalt kompensatsiooni. «Ukraina välisministeerium avaldab resoluutset protesti jultunud rünnakute suhtes Ukraina diplomaatiliste esinduste vastu Moskvas ja Doni äärses Rostovis 12. juunil 2015. Me käsitleme neid tegusid sihilike provokatsioonidena Ukraina ja selle diplomaatide vastu ning Viini konsulaarsuhete konventsiooni jämeda Venemaa-poolse rikkumisena.»

Ukraina välisametkond nõuab Vene võimudelt «viivitamatult täieliku juurdluse läbiviimist ja süüdlaste karmi karistamist, samuti kompensatsiooni tekitatud kahju eest».

Neljapäeval viskas mitu agressiivselt käitunud isikut Harkivis Vene peakonsulaadi pihta rohelist värvi ja mune, kahjustades hoone fassaadi. Ukraina siseministeeriumi esindaja ütles toona, et Vene konsulaadi ees korraldatud protest möödus «jämedate avaliku korra rikkumisteta».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles