NATO: Afganistani väed vajavad jätkuvalt Lääne toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani sõdur kontrollpunktis
Afgaani sõdur kontrollpunktis Foto: SCANPIX

Afganistani relvajõud on edukalt võtnud üle riigi julgeolekukohustused, kuid Lääne abi võitluses terroristide vastu läheb jätkuvalt tarvis, sõnas NATO kindral John F. Campbell laupäeval.

NATO missiooni Resolute Support komandöri sõnul viibib Afganistanis hetkel üle 13 000 alliansi sõduri.

Nende peamiseks ülesandeks on kohalike vägede väljaõpe ja nõustamine. Samuti löövad NATO väed kaasa ministeeriumide ja teiste institutsioonide töös. Samuti teevad mõned üksused koostööd Afganistani erivägedega, sõnas ta.

«Me üritame luua süsteeme ja protsesse, mis võiksid talletada viimase 13 aasta jooksul saavutatud edusamme,» lisas komandör.

Afganistani väed peavad riigi julgeoleku eest vastutuse võtma aga ise, sõnas ta.

«Nad saavad jätkuvalt väga, väga hästi hakkama, kuid Taliban ning mässulised ei järgi mingeid reegleid, nad võivad lausa tsiviilisikuid tappa,» ütles USA kindral.

NATO kaalub teatavate tsiviilotstarbeliste missioonide saatmist Afganistani, millele alliansi riigid võiksid õla alla panna, lisas ta.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg teatas mais, et allianss jätab pärast praeguse tugimissiooni Resolute Support lõppu riiki ühendatud sõjalise ja tsiviilmissiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles