Keenia president kutsus Aafrika riike vabanema välisabi sõltuvusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humanitaarabi korras jahu jagamine Somaalia põgenikele Dadaabis Keenias.
Humanitaarabi korras jahu jagamine Somaalia põgenikele Dadaabis Keenias. Foto: SCANPIX

Aafrika riigid peavad lõpetama sõltuvuse välisabist, ütles Keenia president Uhuru Kenyatta laupäeval, öeldes, et mandri tulevikku ei saa jätta välisjõudude otsustada.

Kenyatta ütles reedel suhtluvõrgustikus Twitter, et välisabiga kaasnevad sageli vastuvõetamatud tingimused ning see ei ole Aafrika õitsengu ja vabaduse jaoks kindel alus.

Laupäeval peetakse Lõuna-Aafrika Vabariigis Aafrika Liidu tippkohtumine. Keenia suhetes lääneriikidega, mis on riigi tähtsad doonorid, on esinenud alates Kenyatta võimuletõusust 2013. aasta aprillis pingeid. Samal ajal on Keenia president tugevdanud suhteid Hiinaga.

Rahvusvaheline Kriminaalkohus (ICC) süüdistas Kenyattat 2007.-2008. aasta valimisjärgse vägivalla õhutamises, mis nõudis vähemalt tuhande inimese elu. Eelmise aasta detsembris otsustas ICC, et Keenia riigipea kriminaalvastutusele võtmiseks pole piisavalt tõendeid ning kohtuasjast loobuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles