Galerii ja video: ISISe terroristid saatsid tuhanded põgenikud otse piiri pealt tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi piirivalvurid olid sunnitud abitult pealt vaatama, kui terrorirühmitise Islamiriik ehk ISIS võitlejad sundisid relvaähvardusel pöörduma tagasi tuhandeid põgenikke, kes üritasid Süüriast üle piiri Türgisse põgeneda. 

Järjekorda võtnud põgenikud olid Tal Abyadi piiriületusest vähem kui saja meetri kaugusel, kui nende tee blokeerisid relvastatud islamisõdalased. Kuigi Türgi linn Akcakale oli juba silmaga näha, pidid mehed, naised ja lapsed viimasel hetkel otsa ringi keerama.

Türgi meedia andmetel on Tal Abyadi – ainsasse piirkonda allesjäänud piiripunkti – sel kuul läbinud juba 13 000 inimest. Samanimeline lähedalasuv linn ise on ISISe kontrolli all ja seda peetakse rühmitise majanduse seisukohalt tähtsaks asulaks, mille kaudu liiguvad nii vabatahtlikud välisvõitlejad kui ka grupi poolt ammutatav nafta.

ISISe vastu sõdivate kurdi võitlejate sõnul on nad jõudnud linnast vaid mõne kilomeetri kaugusele, kuid nende väited pole leidnud sõltumatut kinnitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles