Kurdid piiravad pühasõdalaste linna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi naisvõitleja.
Kurdi naisvõitleja. Foto: AFP/SCANPIX

Süüria kurdivõitlejad on jõudnud Islamiriigi (ISIS) vägede käes oleva Tal Abyadi linna alla Türgi piiri lähistel, teatasid kurdi ametnikud ning vabaühendus pühapäeval.

Tal Abyadi vallutamine võimaldaks kurdide rahvakaitseüksustel (YPG) lõigata ära islamiäärmuslaste tähtsa varustustee. Vägede edasitungi on toetanud USA juhitud koalitsiooni õhurünnakud.

Islamiriigi võitlejad on taandunud ka paari kilomeetri kaugusel asuvast Sulukist.

Paljud linnaelanikud üritavad seoses vägede lähenemisega üle piiri Türki pääseda. Tuhanded sõjategevuse eest põgenevad süürlased olid kogunenud Türgi kaguosa Akçakale piiripunkti ümbritsevate traattarade taha.

Türgi on president Recep Tayyip Erdoğani «avatud uste» poliitika raames alates Süüria konflikti puhkemisest aastal 2011 vastu võtnud 1,8 miljonit pagulast.

Asepeaminister Numan Kurtulmuş ütles neljapäeval Akçakale piiripunktis, et edaspidi avatakse piir vaid humanitaartragöödiaga silmitsi seisvatele süürlastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles