Rouhani: tuumaleppe kritiseerijad alahindavad sanktsioonide mõju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani.
Iraani president Hassan Rouhani. Foto: SCANPIX

Iraani president Hassan Rouhani ütles pühapäeval, et need, kes kritiseerivad tema püüdlusi saavutada maailma juhtriikidega tuumakokkulepe, alahindavad rahvusvaheliste sanktsioonide mõju tavainimestele.

«Need, kes ütlevad, et sanktsioonid ei ole tähtsad, ei tea ilmselt midagi inimeste rahakottidest,» ütles Rouhani telepöördumises, lisades, et sanktsioonide tõttu on importkaupade hind tõusnud 10-15 protsenti.

Presidendi kritiseerijad on viimastel nädalatel väitnud, et Iraani majandusraskuste peamine põhjus ei ole Lääne kehtestatud sanktsioonid seoses islamivabariigi vastuolulise tuumaprogrammiga, vaid Rouhani valitsuse ebaõnnestunud poliitika.

Teherani linnapea Mohammad Bagher Ghalibaf ütles varem sel kuul, et praeguse ja eelmiste valitsuste halval juhtimisel ja vähesel planeerimisel on olnud suurem mõju kui sanktsioonidel.

Parlamendi spiiker Ali Larijani väitis, et ainult 20-30 protsenti riigi majandusprobleemidest on põhjustatud rahvusvahelistest sanktsioonidest.

Rouhani soovib saavutada maailma juhtriikidega kokkuleppe Teherani tuumaprogrammi piiramise osas, et saada vastutasuks sanktsioonide leevendamine. Lõplikule kokkuleppele loodetakse jõuda 30. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles