Colombias sai lahingus surma vasaksisside komandör

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia sõdurid
Colombia sõdurid Foto: SCANPIX

Colombias sai lahingus surma vasaksisside rühmituse Rahvuslik Vabastusarmee (ELN) komandör Jose Amin Hernandez, keda tunti ka hüüdnime all Marquitos, teatasid pühapäeval võimuesindajad.

Hernandez tapeti riigi loodeprovintsis Antioquias asuvas Segovia maapiirkonnas valitsusvägedega aset leidnud relvakokkupõrkes.

«Komandör Marquitos, kes kuulus ELN-i juhtivliikmete hulka, tapeti lahingus. Õnnitlen relvajõude,» kirjutas president Juan Manuel Santos oma Twitteri kontol.

Hernandez juhtis ELN-i 13 võitlusrühma, mis tegutsesid Antioquia ja Bolivari provintsides. Peamiselt tegeleti relvakaubanduse ja narkoäriga.

Bogotá peab alates 2012. aasta novembrist rahukõnelusi rühmitusega Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) ja eraldiseisvaid läbirääkimisi riigi suuruselt teise sissirühmitusega ELN. Havannas toimuvate kõneluste eesmärk on teha lõpp Colombia 50-aastasele sisekonfliktile, mis on nõudnud 220 000 inimese elu ning sundinud 5,3 miljonit kodudest lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles