Põhja-Korea sõdur põgenes üle piiri Lõuna-Koreasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõdurid kontrollpunktis.
Lõuna-Korea sõdurid kontrollpunktis. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea sõdur põgenes täna üle Lõuna-Korea ülirangelt valvatud piiri, teatasid sõjaväeametnikud.

Teismeeas sõdur alistus Lõuna-Korea piirivalvuritele, ületades piiri pealinnast Soulist kirdesse jäävas Hwacheonu piirkonnas.

«Saime kinnitust tema soovile üle tulla pärast seda, kui ta jõudis meie valvepostini,» ütles Lõuna-Korea kaitseministeeriumi pressiesindaja AFP-le. Võimud uurivad sõduri tausta ning avaldavad rohkem informatsiooni hiljem.

Sõduri ülejooksmine vallandas Põhja- ja Lõuna-Korea piirivalvurite vahel neli kilomeetrit laias ning 248 kilomeetrit pikas demilitariseeritud tsoonis vastasseisu, ent konflikti ei puhkenud, teatas uudisteagentuur Yonhap.

Igal aastal põgenevad sajad põhjakorealased oma vaesunud kodumaalt, ent põgenemisjuhtumid üle okastraadiga kaetud ning mõlemal pool kümnete tuhandete sõduritega mehitatud maismaapiiri on haruldased.

Enamik repressioonide ja vaesuse eest põgenevatest põhjakorealastest ületab raskesti kontrollitava piiri Hiinaga ning suundub sealt kolmandate Kagu-Aasia riikide kaudu edasi Lõuna-Koreasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles