Ukraina julgeolekuamet esitab USA-le tõendid Venemaa agressiooni kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist Mariinkas Donetski oblastis.
Venemeelne separatist Mariinkas Donetski oblastis. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) juhi Valentõn Nalõvaitšenko eriesindaja sõidab sel nädalal Ühendriikidesse, et esitada USA kongressile tõendid Venemaa agressiooni kohta.

«Ukraina on kogunud tõendeid Venemaa relvastatud agressiooni kohta, need esitatakse USA kongressile,» ütles Nalõvaitšenko eile õhtul telekanalile 1+1.

Ukraina julgeolekuteenistuse pressiesindaja Markijan Lubkivski teatas eelmisel nädalal, et Nalõvaitšenko ei saa ise sõita 16. juunil Ühendriikidesse, nagu varem plaanitud, kuna sai kutse ilmuda Ukraina peaprokuratuuri.

«Tegin oma eriesindajale ülesandeks sõita Washingtoni, kus ta esitab tõendid Venemaa relvastatud agressiooni kohta meie riigi vastu,» ütles julgeolekujuht teleusutluses.

Nalõvaitšenko kutsuti peaprokuratuuri seoses tema valitsuse istungil tehtud avaldusega peaprokuratuuri endiste juhtide seotuse kohta juuni algul Kiievi lähistel asuvas BRSM-i naftahoidlas puhkenud tulekahjuga, milles sai surma viis ja vigastada 15 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles