Keenias sai surma Briti pühasõdalane Thomas Evans

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaab võitlejad
Al-Shabaab võitlejad Foto: SCANPIX

Somaalia äärmusrühmituse al-Shabaab pühapäevases nurjunud rünnakus Keenia sõjaväebaasile sai tõenäoliselt surma Briti pühasõdalane Thomas Evans, teatas täna Keenia kaitsevägi.

«Kõik andmed, muu hulgas fotod, viitavad sellele, et surma saanud terrorist oli Thomas Evans. Tema isik tehakse lõplikult kindlaks DNA-ekspertiisi põhjal,» ütles kaitsejõudude pressiesindaja kolonel David Obonyo.

20-tes eluaastates Evans, teise nimega Abdul Hakim läks üle islamiusku ning sõitis 2011. aastal Somaaliasse, et võidelda Al-Qaedaga seotud al-Shabaabi ridades. Tema perekond elab Lõuna-Inglismaal Buckinghamshire´s.

Pühapäeval ründas rühm äärmuslasi Somaalia piiri lähedal Baures Keenia sõjaväebaasi. Lahingus sai surma kaks Keenia sõdurit ja 11 al-Shabaabi võitlejat, kelle seas oli Obonbyo sõnul kaks «kaukaasia rassist pühasõdalast».

Kui Evansi surm kinnitust leiab, on tegu esimese Keenias hukkunud Briti islamiäärmuslasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles