Türgi president solvus, sest pidi Putini järel ootama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Recep Tayyip Erdoğan.
Vladimir Putin ja Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ärritus silmnähtavalt, kui tema Venemaa kolleeg Vladimir Putin sundis türklast enne koosolekut Bakuus mitu minutit ootama.

Kaks presidenti kohtusid Aserbaidžaani pealinnas 13. juunil, mil nad külastasid riiki algavate Euroopa mängude puhul. Vahejuhtumist andis teada toimuvat pealt näinud vene ajalehe Kommersant korrespondent Andrei Kolesnikov.

«Kohtumine pidi toimuma samas hotellis, kus Erdoğan ööbis,» kirjeldas mees. «Tema ja Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu läksid õigeks ajaks koosolekuruumi, kuid isegi mitte ühtegi venelaste esindajat polnud veel kohal.»

Kolesnikovi sõnul ootas Erdoğan tühjas ruumis mitu minutit ja oli juba tusasel näol lahkumas, kui ruumi sisenenud Vene välisminister Sergei Lavrov tegi piinlikule olukorrale lõpu.

«Hiljem sain teada, et Putin polnud selleks ajaks oma hotellist isegi lahkunud,» kirjutas Kolesnikov. Tema sõnul oli vahejuhtum põhjuseks, miks oli president Erdoğan hiljem koos Putiniga fotograafidele poseerides silmanähtavalt morni ilmega.

Putin on varem avalikult vabandanud, et kohtumistele hilinemine kuulub tema halbade harjumuste hulka. Eelmisel nädalal pidi venelase taga üle tunni aja ootama Rooma paavst Fanciscus. Aastal 2012 passis Putinit ligi neli tundi tollane Ukraina president Viktor Janukovõtš. Selgituste järgi olla venelane teekonnal juhuslikult trehvanud oma mootorratturitest sõpradega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles